10 πράγαμτα που δεν πρέπει να κάνει ο γονιός

Δεν είμαι από αυτούς που θα πει στους ανθρώπους πώς να ζήσουν τη ζωή τους. Αλλά αν είσαι γονιός – για δικό σου καλό – πάρε τη συμβουλή μου για αυτά τα πράγματα δεν πρέπει ποτέ να κάνεις.

1. Μην κοιτάξεις από κοντά, πολύ προσεκτικά τους τοίχους του σπιτιού σου. Θα θέλεις να βάλεις τα κλάματα και στη συνέχεια να καθαρίσεις όλο το σπίτι με απολυμαντικό.

2. Μην βρίζεις. Ακόμα κι αν το παιδί σας εξακολουθεί να λέει τη “μπανάνα” ως “μπαμπάνα”, μόλις πείς κάποια βρισιά – έστω μία φορά -το μικρό θα το μάθει και θα το πει τέλεια και επανειλημμένα. Στα πιο ακατάλληλα μέρη, βέβαια. Όπως το γραφείο του γιατρού. Ή το σπίτι της γιαγιάς του.

3. Ας υποθέσουμε ότι “το μικρό παιδί που δεν πειράζει πράγματα” δεν θα σου πειράξει τα πράγματα. Το μικρό μας δεν ήταν το είδος παιδιού που θα έπαιρνε τη φωτογραφική μηχανή μου που έκανε 600 ευρώ, θα την έβγαζε από την τσάντα και θα έριχνε υγρό σαπούνι πάνω της. Αλλά, ναι. Το έκανε.

4. Μην μπερδεύεις την ησυχία για ηρεμία. Η σιωπή με τα παιδιά στο σπίτι συνήθως σημαίνει ένα από τα τρία πράγματα:

1) Κάνουν κάτι που δεν πρέπει να κάνουν.

2) Έφυγαν από σπίτι χωρίς να το καταλάβεις.

3) Έχουν ταυτόχρονα χτυπήσει το ένα το άλλο και είναι αναίσθητα.

5. Μην απλώνεις το χέρι όταν ένας 3χρονος λέει: “Πάρε”, χωρίς να κοιτάς να δεις τι σου δίνει. Μου έχουν δώσει πάρα πολλές μύξες και άλλα αηδιαστικά έτσι.

6. Μην βάζεις το δάχτυλό σου στο πίσω μέρος μιας πάνας για να δείς εάν είναι βρεγμένο. Μπορεί να είσαι σίγουρος, αλλά θα εκπλαγείς.

7. Μην δώσεις στο παιδί Oreo. Ο συνδυασμός μικρών παιδιών και του Oreo δημιουργεί μια χημική αντίδραση που πολλαπλασιάζει την ύλη και εξαπλώνεται σαν ιός. Βρίσκω ακόμα Oreo ψίχουλα από τη στιγμή που έδωσα ένα στην κόρη μας όταν ήταν τρία. Είναι τώρα οκτώ.

8. Μην σκύβεις πάνω από ένα παιδί για να το τρομάξεις. Το κεφάλι ενός παιδιού είναι μπάλα σκυροδέματος και η μύτη σας είναι το κέντρο στόχου. Μένω έκπληκτος που δεν σκοτώνονται περισσότεροι γονείς έχοντας τις μύτες τους θρυμματισμένες μέσα στο μυαλό τους από τα μικρά παιδικά κεφάλια. Πονάει πάντως.

9. Ενημέρωσε το παιδί ότι η λεκάνη της τουαλέτας θα ξεχειλίσει αν συνεχίσει να τραβάει το καζανάκι και γιατί αυτό θα ήταν κακό. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο συναρπαστικό για ένα 4χρονο αγόρι όπως η υπερχείλιση τουαλέτας.

10. Ανοιγοκλείνεις τα μάτια. Θα χάσεις κάτι. Μπορεί να είναι κάτι αξιολάτρευτο, μπορεί να είναι κάτι αποτρόπαιο, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα είναι κάτι που δεν ήθελες να χάσεις.

Φόρτωση περισσότερων Άρθρων
Φόρτωση περισσότερων σε  Blogs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε ακόμη

Χρήσιμες Συμβουλές για την Ενοικίαση Αυτοκινήτου όταν ταξιδεύετε με Παιδιά

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης όταν ταξιδεύετε με παιδ…