Τεστ υπολογισμού γόνιμων ημερών

Ποιές είναι οι γόνιμες μέρες

Οι γόνιμες μέρες μίας γυναίκας είναι οι μέρες κοντά στην ωορρηξία της.

Οι ημέρες αυτές είναι στην μέση του κύκλου της, δηλαδή κοντά στην 14η ημέρα για μια γυναίκα με σταθερό κύκλο, μετρώντας από την 1η ημέρα της τελευταίας της περιόδου. 
Όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει οτι θέλει να κάνει παιδί, πρέπει να υπολογισει τις γόνιμες μέρες της γυναίκας έτσι ώστε να επιτευχθεί η σύλληψη.

Πως υπολογίζουμε όμως τις γόνιμες μέρες του κύκλου μας;

Πολλές γυναίκες έχουν συγκεκριμένα συμπτώματα κατά την διάρκεια των γόνιμων ημερών τους όπως ελαφρύς πόνος στις ωοθήκες, μικρή αύξηση στην θερμοκρασία του σώματος και αυξημένα κολπικά υγρά. 

Συμπληρωματικά, μπορούν να κάνουν το τεστ για της γόνιμες μέρες το οποίο υπολογίζει κατά προσέγγιση την πιθανολογούμενη ημερομηνία των γόνιμων ημερών σας. 

Για να υπολογίσει κανείς την ημέρα της ωορρηξίας με βάση την περίοδο μπορεί να χρησιμοποιήσει τεστ ωορρηξίας απο το εμπόριο ή να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά το εργαλείο που βρήκαμε στο mamasou.gr, ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σας.

Πατήστε εδώ για να κάνετε το τεστ: Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας

Όσες γυναίκες προσπαθούν να συλλάβουν, θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθούν τον γυναικολόγο τους ο οποίος θα τους συμβουλέψει για τον πιο αποτελεσματικό τρόπο σύλληψης καθώς και για τις προσωπικές σας γόνιμες μέρες.

Προσοχή όμως! Ο υπολογισμός των γόνιμων ημερών δεν είναι αποτελεσματική μέθοδος αντισύλληψης και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό.

Φόρτωση περισσότερων Άρθρων
Φόρτωση περισσότερων σε  Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε ακόμη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B …