Το καλύτερο πάρτι για τα πρώτα τους γενέθλια και πώς να το οργανώσετε
Το καλύτερο πάρτι για τα πρώτα τους γενέθλια και πώς να το οργανώσετε

Να χαίρεστε το κοριτσάκι σας ή το αγόρι σας, που κλείνει τον πρώτο του χρόνο! Φυσικά, συγχαρητήρια και σε εσάς, τον γονιό, που φέρατε το παιδί στον κόσμο και το μεγαλώνετε όπως του αξίζει.

Όμως, αρκετά με τα ευχάριστα – τώρα πρέπει να φτάσουμε στο φλέγον θέμα: η μεγάλη μέρα πλησιάζει και θέλετε η οικογένεια, οι φίλοι και το μωρό σας να περάσουν καλά σε αυτή τη γιορτή. Αν διοργανώνετε το πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας, σίγουρα θέλετε να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για έχουν όλοι τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτή τη συνεύρεση.

 

Το μωρό σας θα εκτιμήσει τις προσπάθειές σας!

Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν πρόκειται να έχει αναμνήσεις από τα πρώτα του γενέθλια (τα μωρά σχηματίζουν μόνιμες αναμνήσεις μετά τον 14ο μήνα), αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό και οι συνομήλικοί του δεν θα εκτιμήσουν τις προσπάθειές σας. Με άλλα λόγια, αν ο στόχος σας είναι να περάσει καλά το μωρό σας, τότε αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Μέσα σε όλη τη διαδικασία, ένα χαρούμενο μικρό παιδί θα φτιάξει τη διάθεση για όλα τα άλλα παιδιά και τους ενήλικες που θα συμμετάσχουν.

 

Ο χώρος

Τα μικρά παιδιά συνήθως κοιμούνται συχνά και με πρόγραμμα που δεν αλλάζει πολύ. Συνεπώς, για να περάσει το μωρό όσο γίνεται καλύτερα στο πρώτο του πάρτι γενεθλίων, είναι καλή ιδέα να το προγραμματίσετε στη διάρκεια των ωρών που είναι πιο πιθανό να είναι ξύπνιο.

Επιπλέον, όσο περισσότερα μωρά και άλλα παιδιά εμπλέκονται, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει ένα μεγάλο καθάρισμα στο τέλος. Ως εκ τούτου, παρόλο που το πάρτι στο σπίτι συνήθως φαίνεται καλή ιδέα, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε και άλλους πιθανούς χώρους – όπως το σπίτι κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας, ένα πάρκο, έναν παιδότοπο ή ακόμη και μια νοικιασμένη αίθουσα – μία με πολύ χώρο, ελάχιστα αντικείμενα που μπορούν να καταστραφούν και να μπορεί να καθαριστεί εύκολα.

 

Βρείτε ένα θέμα για το πάρτι

Ακόμη και από αυτήν την νεαρή ηλικία, το παιδί μπορεί να έχει ήδη ένα αγαπημένο ζώο, παιχνίδι ή έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων. Μπορεί η ιδέα του να ντυθεί μια κοπέλα Ντόρα η Εξερευνήτρια να είναι λίγο υπερβολική (εκτός αν θέλετε να απευθυνθείτε στα μεγαλύτερα παιδιά που θα καλέσετε). Ωστόσο, τίποτα δεν σας σταματάει να οργανώσετε ένα πάρτι με θέμα την Ντόρα ή κάποιον αγαπημένο χαρακτήρα του παιδιού σας. Ένα θέμα για το πάρτι θα σας δώσει ατελείωτες ιδέες και εκατομμύρια επιλογές χωρίς να χάσετε χρόνο και ενέργεια.

 

Μπαλόνια!

Τα μπαλόνια είναι μια πτυχή του πάρτι που σχεδόν κάθε παιδί θα εκτιμήσει. Είναι πολύχρωμα, αναπηδούν, χωρίς βάρος, γενικά άκακα και φθηνά από οικονομική άποψη. Έτσι, το να μπουν μπαλόνια στο θέμα ή την ιδέα του πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού είναι μια στάνταρ καλή σκέψη.

 

Άλλα υλικά για πάρτι

Όσον αφορά τα πάρτι γενεθλίων των παιδιών, ένα όφελος από το να ζούμε στον σύγχρονο κόσμο είναι η τεράστια ποικιλία υλικών και αντικειμένων που μπορούμε να διαλέξουμε. Μπορείτε να αγοράσετε σε μαγαζιά της περιοχής σας ή online καταστήματα που θα τα παραδώσουν στην πόρτα σας. Ανάλογα με τον προμηθευτή, μπορείτε επίσης να τα προσαρμόσετε στο θεματικό πάρτι σας ή στο όνομα του παιδιού σας. Επίσης, αν σαν γονείς πιέζεστε χρονικά, μπορείτε να αναθέσετε το φαγητό και τα ποτά του πάρτι σε μια υπηρεσία catering για να κάνουν όλη τη βαριά δουλειά που συνεπάγεται η διοργάνωση του event.

 

Θερμές ευχές για το υπόλοιπο της ζωής τους

Παρότι το αγόρι ή το κορίτσι που γιορτάζει μπορεί να μην θυμάται το ίδιο αυτή τη μέρα, υπάρχουν σίγουρα αναμνηστικά, όπως φωτογραφίες και κάρτες γενεθλίων, που θα είναι ωραία ενθύμια για όταν μεγαλώσουν. Μια ωραία ιδέα είναι να εκτυπώσετε μοναδικές κάρτες με ευχές γενεθλίων και άλλα εμπνευσμένα ευχετήρια μηνύματα αποκλειστικά για αυτή τη γιορτή. Οι ενήλικες που συμμετέχουν μπορούν να επιλέξουν μια κάρτα με ένα συγκεκριμένο μήνυμα που τους αρέσει και να την υπογράψουν. Στη συνέχεια, μπορείτε να μαζέψετε αυτές τις κάρτες και να τις βάλετε σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, που θα μπορείτε να δείτε στο μέλλον. Αυτό όχι μόνο θα γλιτώσει τους καλεσμένους από την υποχρέωση του να φέρουν δικές τους κάρτες, αλλά θα δώσει επίσης στους γονείς τη δυνατότητα να ελέγξουν τα μηνύματα που θα μπουν τελικά στο άλμπουμ καθώς και να τελειώσουν πιο εύκολα τη συλλογή τους την ώρα του πάρτι.

 

Ποιους να καλέσετε

Πολλά παιδιά δεν αντιδρούν καλά σε μεγάλους που δεν αναγνωρίζουν, ακόμα κι αν είναι σε μια ατμόσφαιρα οικεία και χαρούμενη. Συνεπώς, αν το πάρτι δεν οργανωθεί σε ένα μεγάλο χώρο, είναι ίσως καλύτερο να περιορίσετε τους ενήλικες καλεσμένους στη στενή σας οικογένεια και τους φίλους. Όσο για τους ίδιους τους συνομηλίκους τους, τα μωρά φαίνεται να τα πηγαίνουν γενικά καλά με άλλα μικρά παιδιά, ειδικά όταν αρχίσουν τα παιχνίδια και η ατμόσφαιρα γίνει πιο κεφάτη.

 

Τα παιδία παίζει

Για να κρατήσετε τα πολύ μικρά παιδιά ευχαριστημένα, ίσως αρκεί να ρίξετε μερικά μπαλόνια στην εξίσωση. Ωστόσο, πρέπει να είστε λίγο πιο δημιουργικοί σε σχέση με τη διασκέδαση των μεγαλύτερων παιδιών που θα συμμετάσχουν. Επιπλέον, οι γονείς κάθε παιδιού θα πρέπει να είναι ιδανικά αυτοί που θα ασχοληθούν με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι κάθε παιδιού στο πάρτι προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι καταστροφές ή η πιθανότητα τραυματισμού ενός παιδιού. Με δεδομένο αυτό, υπάρχουν πολλά απλά αλλά αποτελεσματικά παιδικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε.

 

Όταν ο προϋπολογισμός μετράει

Όλοι έχουμε διαβάσει ιστορίες για το πώς κάποιες διασημότητες οργανώνουν πλούσια πάρτι γενεθλίων για τα νεογέννητά τους, τα οποία μερικές φορές κοστίζουν περισσότερο από ένα μέσο ετήσιο εισόδημά μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολο να ευχαριστήσετε το παιδί σας, μια και δεν έχει μάθει ακόμη να επιλέγει τα ακριβά πράγματα.

Για δημιουργικές ιδέες σε αυτές τις γραμμές, μπορείτε να επισκεφθείτε ιστοτόπους όπως το childhood101.com ή το stayathomemum.com.au. Αυτές οι σελίδες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και ένα τόσο σημαντικό και ευχάριστο γεγονός πρέπει να κρατηθεί εντός προϋπολογισμού.

 

Και φυσικά, η τούρτα

Ξέρετε ότι δεν γίνεται να ολοκληρωθεί αυτό το άρθρο χωρίς να αναφέρουμε την τόσο σημαντική τούρτα γενεθλίων!

Πρώτα απ ‘όλα, οι χρόνοι αλλάζουν, και μια τούρτα γενεθλίων δεν είναι το απόλυτο must που ήταν στο παρελθόν. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι μπορούν αντί για τούρτα να επιλέξουν σερβίρουν μια πίτσα γενεθλίων. Αλλά γενικά, όταν πρόκειται για παιδιά, έχουμε την τάση να επιλέγουμε τα γλυκά, και οι γονείς θέλουν να ζήσουν τη συναρπαστική στιγμή όπου σβήνουν το μοναδικό κερί γενεθλίων μαζί με το παιδί τους.

Υπάρχουν δύο συνήθεις επιλογές σε ό,τι έχει να κάνει με την τούρτα γενεθλίων. Το ένα είναι να την παραγγείλετε από ένα ζαχαροπλαστείο ή catering. Για παράδειγμα, εάν το πάρτι είναι θεματικό και θέλετε η τούρτα να αναπαριστά κάτι σχετικό με αυτό το θέμα, τότε η καλύτερη επιλογή είναι συνήθως να ζητήσετε από κάποιους να την φτιάξουν για σας.

Ωστόσο, ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει τις γευστικές προτιμήσεις του παιδιού όσο οι γονείς. Έτσι, αν θέλετε μια τούρτα που θα απολαύσει σίγουρα το παιδί, είναι μια καλή ιδέα να την ετοιμάσετε εσείς στο σπίτι. Πράγματι, πολλοί γονείς θεωρούν ότι η παρασκευή της πρώτης του τούρτας είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης, οπότε ας προθερμάνουμε το φούρνο.

 

Εν κατακλείδι

Το δωδεκάμηνο μικρό σας είναι τυχερό που έχει έναν στοργικό γονέα όπως εσάς, ακόμα κι αν την επομένη του πάρτι θα είχε ήδη ξεχάσει ότι συνέβη! Πέραν της πλάκας, ίσως δεν υπάρχουν γενέθλια σε όλη τη ζωή ενός ατόμου που απαιτούν περισσότερη αναγνώριση από τα πρώτα. Και είμαστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιώντας μερικές από τις ιδέες και τα link που σας παρουσιάζουμε, τα επόμενα χρόνια οι καλεσμένοι θα μιλάνε συνεχώς για το πόσο καλά είχαν περάσει στα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας.

Φόρτωση περισσότερων Άρθρων
Φόρτωση περισσότερων σε  Παιδί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε ακόμη

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού & ενδοσχολικής βίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού & ενδοσχολικής βίας ‘Ήρθε η ώρα να σπ…