Η δίαιτα Weight Watchers υπάρχει περίπου από το 1963 και στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος διδάσκοντας τους πως να διαλέγουν υγιεινές τροφές. Θεμέλιος λίθος της διατροφής αυτής είναι η στενή παρακολούθηση των διατροφικών αξιών των τροφών που καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Αυτή η παρακολούθηση επιτυγχάνεται με ένα σύστημα πόντων (points).

Weight watchers: Η δίαιτα που δεν μετράει θερμίδες αλλά… πόντους

Στα τέλη του 2010 εισήχθη στο πρόγραμμα της δίαιτας το σύστημα «PointsPlus», το οποίο αποδίδει μια συγκεκριμένη τιμή σε κάθε είδος τροφίμων και ποτών με βάση το λίπος, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και την περιεκτικότητα σε ίνες. Για να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο σύστημα της καταμέτρησης πόντων πρέπει να γίνει μέλος της κοινότητας της Weight Watchers. Στην συνέχεια θα του δοθεί ένας καθορισμένος αριθμός πόντων που θα πρέπει να καταναλώνει κάθε μέρα.

Βήμα 1

Εγγραφείτε ως μέλος στην ιστοσελίδα «www.weightwatchers.com». Εκεί θα φτιάξετε ένα προφίλ με τους αρχικούς σας πόντους, για παράδειγμα αν είστε γυναίκα έχετε εξ’ αρχής 2 πόντους και 8 πόντους αν είστε άνδρας.

Βήμα 2

Γράψτε τι τρώτε και πίνετε καθημερινά σε ένα μικρό σημειωματάριο ή σε ένα ειδικό ημερολόγιο διατροφής (κάθε γεύμα και σνακ). Να έχετε το ημερολόγιο διαρκώς μαζί σας, έτσι ώστε να μην ξεχάσετε να σημειώσετε κάτι που φάγατε όσο ήσασταν έξω.

Βήμα 3

Προσδιορίστε την «PointsPlus» αξία κάθε τροφίμου με απευθείας σύνδεση στην ιστοσελίδα της Weight Watchers.

Βήμα 4

Αφαιρέστε τους πόντους που συλλέξατε από τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώσατε καθημερινά από το μέγιστο ημερήσιο όριο που σας έχει δοθεί.. Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί κάθε εβδομάδα υπολογίζουν και σας δίνουν ένα ανώτατο όριο του συνόλου των πόντων που πρέπει να καταναλώνετε σε ημερήσια βάση για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 5

Χρησιμοποιήστε όλους τους διαθέσιμους πόντους σας κάθε μέρα και αν χρειαστεί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επιπλέον 49 extra πόντους που σας δίνει η δίαιτα ως ένα εβδομαδιαίο bonus. Τους πόντους αυτούς δεν είναι απαραίτητο να τους αξιοποιήσετε, είναι εκεί αν τους χρειαστείτε. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ειδικές περιπτώσεις ή για να προσθέσετε ένα επιπλέον σνακ κάθε μέρα.

Βήμα 6

Κάντε γυμναστική καθημερινά για να κερδίσετε πόντους δραστηριότητας. Όταν τελειώσετε σημειώστε το επίπεδο έντασης. Οι μονάδες μέτρησης της έντασης καθορίζονται ως εξής: χαμηλή ένταση ο ασκούμενος έχει την δυνατότητα να μιλήσει και να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια της άσκησης χωρίς να ιδρώσει. Μέτρια δραστηριότητα είναι όταν μπορεί να μιλήσει, αλλά όχι να τραγουδήσει, με την εφίδρωση να ξεκινά 10 λεπτά αφού έχει αρχίσει την άσκηση. Τέλος, η υψηλή ένταση του επιτρέπει να μιλήσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και σίγουρα δεν τραγουδά, έχοντας ιδρώσει από την αρχή (3-5 πρώτα λεπτά). Η ένταση αντιστοιχεί σε πόντους οι οποίοι μπορούν να ανταλλαχθούν με παραπάνω φαγητό.

Βήμα 7

Κάθε εβδομάδα είναι σημαντικό να συνδέεστε στην ιστοσελίδα και να καταγράφετε την πρόοδό σας.

Φόρτωση περισσότερων Άρθρων
Φόρτωση περισσότερων σε  Δίαιτα & Διατροφή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε ακόμη

Το μήλο στη Διατροφή των Παιδιών και τα οφέλη του

Το παιδικό σώμα, όπως γνωρίζουμε, αναπτύσσεται και αλλάζει ταχύτατα και η ανάγκη για πλήρε…