Μοίρασε το Facebook Μοίρασε το Twitter Μοίρασε το Reddit Μοίρασε το Pinterest Μοίρασε το Linkedin Μοίρασε το Tumblr Ο Popeye κάτι πρέπει να ήξερε και συνήθιζε να τρώει σπανάκι σε κάθε επεισόδιο. Το αγαπημένο σνακ του ναυτικού μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές συνέπειες ενός γνωστού καρκινογόνου που ονομάζεται PhIP το οποίο βρέθηκε σε μαγειρεμένο κόκκινο κρέας σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Molecular Nutrition Research.Σε εργαστηριακές δοκιμές, ποντίκια με καρκίνο στο παχύ έντερο λάβαιναν 30 γραμμάρια φρέσκου σπανακιού κάθε ημέρα για ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα; Οι ποντικοί που έτρωγαν σπανάκι κατά την διάρκεια του χρόνου είχαν τους μισούς όγκους απ’ ότι στην αρχή του χρόνου. Αντίθετα, οι ποντικοί που ακολούθησαν την συνηθισμένη διατροφή είχαν περισσότερους όγκους. Πώς λειτουργεί; Στοιχεία στο σπανάκι – χλωροφύλλη, καροτενοειδή, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία όπως βιταμίνες, μέταλλα, και αντιοξειδωτικά – καταπολεμούν τον σχηματισμό όγκων και μειώνουν τον αριθμό καρκινογόνων μορίων επηρεάζοντας την λειτουργία των κυττάρων.Θα βοηθήσει το σπανάκι σαν συνοδευτικό του γεύματος με κόκκινο κρέας στην αποφυγεί της νόσου; «Σίγουρα», λένε οι ερευνητές. «Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δύο τρίτα των καρκίνων μπορεί να ελέγχεται και να καταπολεμείτε εν μέρει από αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής μας. Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα αντισταθμίσει σημαντικά τα αποτελέσματα των πιο καρκινογόνων τροφών».Βάλτε περισσότερο σπανάκι στην διατροφή σας. Κάντε το όπως ο Popeye, συνοδεύστε τα γεύματά σας με σπανάκι. Άλλωστε ποιος δεν ζήλευε την δύναμη του αγαπημένου μας καρτούν;
Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια: Ένας θεσμός που κάνει τη ζωή στο σχολείο πιο όμορφηΓράφει η Άσπα Από τότε που οι κόρες μου πήγαν δημοτικό, παρακολουθώ έναν καταπληκτικό …