Πως θα κάνω το γυμναστήριο πιο ενδιαφέρον;

Βαριέστε ή σιχαίνεστε το γυμναστήριο;

Αρκετές γυναίκες παρατάνε τους στόχους τους και την άσκησή τους μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν την διάθεση να πάνε στο γυμναστήριο. Οι προπονήσεις μπορούν πραγματικά να είναι πολύ βαρετές και αν κάνετε τα ίδια πράγματα κάθε φορά είναι θέμα χρόνου να τα παρατήσετε.

Αλλά το γυμναστήριο μπορεί να είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό.

Με μερικά απλά tips και μερικές μικρές αλλαγές μπορείτε να κάνετε την διαμονή σας στο γυμναστήριο πιο ενδιαφέρουσα. Εάν θέλετε να αλλάξετε ή να διατηρήσετε το σώμα σας, δηλαδή να συνεχίσετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν.

Γυμναστείτε με έναν φίλο ή μία φίλη.

Είναι πολύ πιθανό να το έχετε διαβάσει αυτό δεκάδες φορές σε παρεμφερή άρθρα αλλά το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο με έναν φίλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην βαριέσαι. Οποιαδήποτε δραστηριότητα κι’ αν κάνετε, αν την κάνετε μαζί με μία φίλη, έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε.

Πρέπει όμως να γυμνάζεστε. Τι σημαίνει αυτό; Πολλές φορές αμελούμε την προπόνηση γιατί έχουμε μία συζήτηση με τον φίλο μας. Αυτό δεν βοηθά στην προπόνηση. Αντίθετα δεν υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντί να πιάνετε την κουβέντα λοιπόν, συνεννοηθείτε ότι στο γυμναστήριο, είστε συνεργάτες για δύο ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας βοηθά τον άλλο στην προπόνησή του. Πιέζει, εμψυχώνει, ανταγωνίζεται (σε φιλικό επίπεδο).

Οριοθετήστε τους στόχους σας.

Είναι πολύ σημαντικό κατ’ αρχήν να έχετε στόχους. Αντικειμενικούς και συγκεκριμένους στόχους. Για παράδειγμα, ένας στόχος είναι: Θέλω να χάσω 10 κιλά λίπους. Μπορείτε να θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους. Οι στόχοι όμως που πετυχαίνονται πιο εύκολα θα κρατήσουν την διάθεσή σας για γυμναστική στα ύψη. Το γυμναστήριο θα το απολαμβάνεται όταν βλέπετε αλλαγές στο σώμα σας. Θα νιώθετε καλύτερα και θα συνεχίζετε την προσπάθεια. Αυτή είναι και η ουσία των στόχων.

Ποικιλία στις προπονήσεις.

Όταν πρώτο μπαίνετε σε ένα γυμναστήριο είναι σύνηθες να σας δίνετε μία εβδομαδιαία προπόνηση που θα πρέπει να ακολουθείτε για κάποιο διάστημα. Σε πολλά γυμναστήρια, αυτή η προπόνηση δεν αλλάζει ποτέ. Ο πιο συνήθης λόγος είναι το ότι δεν σαν προσέχουν όσο θα έπρεπε.

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στον στόχο σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται η προπόνησή σας να είναι μονότονη. Ζητήστε από τον γυμναστή σας να σας προτείνει νέους τρόπους εκγύμνασης, και αλλαγές στην ρουτίνα των ασκήσεων. Προκαλέστε τον εαυτό σας στο να κάνει νέα πράγματα φτάνοντας στα όριά του.

Εν κατακλείδι

Το γυμναστήριο είναι ένας υγιής χώρος. Είναι το μέρος στο οποίο οι άνθρωποι βελτιώνουν το σώμα τους, την υγεία τους, ξεπερνούν παθήσεις ή τραυματισμούς. Θα πρέπει να είναι ένας χώρος ενέργειας και διασκέδασης. Μην αφήνεται τον εαυτό σας να νιώθει ότι βαριέται την διαδικασία του γυμναστηρίου.

Φόρτωση περισσότερων Άρθρων
Φόρτωση περισσότερων σε  Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε ακόμη

Μελέτη Harvard: Τα καλά γονίδια είναι θεμιτά, αλλά οι καλές σχέσεις είναι προτιμότερες

Ανάγνωση σε 6′ Η μελέτη του Χάρβαρντ, σχεδόν 80 ετών, απέδειξε ότι οι σχέσεις μας με άλλου…